Wie wil er nou nog wonen in Tornado Alley?

Volkskrant.nl

In een ziekenhuis in Norman, ten zuiden van Oklahoma City, worden tientallen slachtoffers behandeld. Veel gebroken botten en snijwonden, aldus woordvoerster Kelly Wells: 'Typische tornadoverwondingen. Dat zijn we wel gewend.'

...

En de kwaliteit van gebouwen in de Tornado Alley? Hout en plastic worden meer gebruikt dan bakstenen en cement. Ook na rampen worden de woningen er niet steviger op; hetzelfde verschijnsel is te zien in New York en New Jersey, waar de superstorm Sandy het afgelopen najaar veel schade aanrichtte. Na de tornado van 1999 deed Timothy Marshall van Texas Tech University onderzoek in Moore. 'In het algemeen is de bouwkwaliteit niet verbeterd', concludeerde hij. Want het is duur om goed te bouwen. Sommige inwoners hebben wel ondergrondse 'safe rooms' laten aanleggen, meldde Marshall. Een goed idee, want in de route van een tornado 'slaagt geen enkel gebouw er in om overeind te blijven'.

Read the rest of the story at Volkskrant.nl